Hoewel campers weinig worden gereden gedurende een jaar is onderhoud belangrijk. Ook voor een camper is APK op een zeker moment verplicht. Ons team staat voor u klaar. Een camper is in de basis een robuuste bestelbus is. Toch ontkomt deze niet aan onderhoud en wettelijke eisen als de APK-keuring. Dieselvoertuigen van 3 jaar en ouder moeten jaarlijks een APK-keuring ondergaan. Ook verzekeraars verlangen soms ook dat u met een veilig en goed onderhouden kampeermiddel reist.

APK

Bij de APK-keuring staan verkeersveiligheid en milieu-aspecten centraal. Een APK-keuring kan 2 maanden voor de keurdatum worden uitgevoerd. De APK is dan 14 maanden geldig. Een diesel-camper moet vanaf een leeftijd van 3 jaar ieder jaar APK-gekeurd worden. Er zijn twee categorieën: APK1 voor campers zwaarder dan 3500 kg en APK2 voor campers lichter dan 3500 kg. De meeste campers die we verkopen vallen in de APK1 categorie.

Maak direct een afspraak voor een APK- of onderhoudsbeurt

Wat valt er onder een onderhoudsbeurt aan uw camper?

Tijdens de onderhoudsbeurt aan uw camper bekijken we uiteenlopende zaken, zoals:

Vochtmeting: preventie

Specifiek aan een camper zijn zaken als een vochtmeting en controle van kranen, pompen, gasinstallatie en elektra. Bij een vochtmeting wordt met een vochtmeter alle plekken waar vochtophoping of lekkages een kans krijgt gecontroleerd. Niet alleen de natte ruimte, maar ook kastjes, keukenblok, dakluiken, etc. Door verouderde rubbers, uitgedroogde kit en kleine scheurtjes kan vocht een kans krijgen. Een vochtmeting is een preventieve controle. Wanneer vocht binnendringt in de wanden, het dak of de vloer van de camper dan kan dit tot verrotting leiden. De schade is vaak onzichtbaar en kan al groot zijn voordat je er zelf iets van merkt. Door een jaarlijkse vochtmeting te doen kun je er op tijd bij zijn en kan ergere schade voorkomen worden.

Vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen over onderhoud en APK van een gebruikte camper? Of wilt u ons aanbod aan betaalbare gebruikte campers bekijken? Breng dan een bezoek aan onze showroom aan de Noorderbreedte 24 in Elburg (Route). Wilt u een afspraak maken voor onderhoud of APK? Heeft u een andere vraag? Neem dan telefonisch contact op: 0525 745 992.